Mayonaise

Mayonaise is natuurlijk de koning van de sauzen en kan eigenlijk overal bij gegeten worden. Mayonaise uit een potje is zowel lekker als makkelijk, maar als je drie minuten extra de tijd neemt maak je het zelf en nog veel lekkerder. Echt...? Ja echt! 

De tijd dat je je armen uit de kom moet kloppen zijn voorbij, want met de staafmixer is het resultaat net zo mooi. De eieren en olie vermengen zich als een wonder tot een smeuïg geheel en je kan zoveel variëren met smaak als je wil! Beetje extra mosterd, klein bosje peterselie erbij, of een flinke lepel kerrie... Alles kan!

Heb je eieren, olie, mosterd en azijn in huis? Maak de kast dan open en ga aan de slag!

Ingrediënten:

  • 2 eidooiers 
  • 6 eetlepels natuurazijn
  • theelepels fijne mosterd (Dijon) 
  • 200 ml arachideolie
  • 4 eetlepels lauwwarm water
  • Een flinke scheut Worcestersaus 
  • Witte peper 
  • Zeezout 

Bereiding:
7 minuten

Gooi de eidooiers in een hoge mengkom. Doe hier twee eetlepels lauwwarm water, de Worcestersaus, de mosterd en de natuurazijn bijVoeg peper en zout naar smaak toe. Doe daarna driekwart van de arachideolie erbij.  Zet de staafmixer op de bodem van de mengkom en laat hem draaien terwijl je hem langzaam omhoog trekt. Mocht de mayonaise nog te dun zijn dan kun je proberen wat extra olie toe te voegen en opnieuw te mixen. Is de mayonaise te dik dan kun je een klein beetje lauwwarm water toevoegen en er doorheen mixen.