Wortel tapenade

Ingrediënten:

  • 6 wortels in de lengte doormidden 

  • 1 middelgrote ui in parten 

  • 1 rode peper

  • 4 ongepelde tenen knoflook 

  • 3 takjes tijm 

  • Flinke snuf peper en zout  

  • Olijfolie  

  • Hazelnoot, grof gehakt 


 Bereiding: 
20 minuten + 45 minuten oventijd

Verwarm de oven voor op 200 graden.  

Schil de wortels met een dunschiller en snij ze in de lengte doormidden, snij de ui in parten en doe de groentes samen met de knoflook en peper in een grote ovenschaal. Meng de groentes met tijm, peper, zout en een flinke scheut olijfolie. Laat de groente 45 minuten garen in de oven.  

Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan en hak deze. 

Laat de groentes afkoelen. Ontdoe de knoflook van zijn vel. Hak alle groentes samen met een theelepel olijfolie in een keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.  

Smeer de puree op een toastje, crostini of broodje en strooi hier de hazelnoten overheen.