saucijzenbroodjes

Ingrediënten

Voor de vulling 

  • 80 gram Chorizo worst in blokjes

  • Halve ui gesnipperd 

  • 300 gram mager rundergehakt 

  • 1 teentje knoflook, geperst 

  • 1 theelepel paprikapoeder 

  • 4 eetlepels paneermeel

Voor het broodje 

  • 5 plakken bladerdeeg 

  • 1 ei 

  • 1 eetlepel sesamzaad 

Haal het bladerdeeg alvast uit de vriezer om te ontdooien. Bak de chorizo uit totdat de blokjes krokant zijn. Giet het vocht af en leg de blokjes op keukenpapier om het laatste vocht eruit te krijgen. Laat de blokjes af koelen tot kamertemperatuur. Meng alle ingrediënten door elkaar. Zet het mengsel niet terug in de koelkast. 


Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot 1 lange strook van ongeveer 15 centimeter breed en 40 centimeter lang. Maak van het gehakt mengsel een staaf van ongeveer 35 centimeter en leg deze op het bladerdeeg ongeveer een centimeter naast 1 van de randen. Klap de ruime kant van de plak over het gehaktmengsel heen zodat al het vlees bedekt is. Zorg dat er tussen het vlees en het deeg geen lucht meer zit en druk het deeg dicht met een vork. Kluts het ei in een bakje en bestrijk hiermee de hele rol. Strooi als laatste hier de sesamzaadjes overheen. Bak de rol in ongeveer 20 minuten goudbruin. Snij de saucijzenrol in kleine broodjes.