Sateh van kip

Ingredienten

  • 300 gram kippendij, in kleine stukjes gesneden 

  • Duim gember geraspt 

  • 1/2 sjalot fijngesnipperd

  • Halve rode peper fijn gesneden 

  • Twee tenen knoflook fijngesnipperd 

  • Een stengel citroengras (Sereh) fijngehakt

  • 1 theelepel gemalen korianderzaad 

  • 5 eetlepels ketjap manis 

  • 1 theelepel sesamolie 

  • 1 theelepel vissaus 

  • Satéprikkers 

Bereiden:

Doe alles bij elkaar en laat minimaal een uurtje marineren. Beter nog, laat het een nachtje in de koelkast marineren! 

Bakken:

Verwarm de over voor op 200 graden. Rijg het vlees op de Satéprikkers! Bak de sateh’s in de oven in ongeveer 15 minuten mals en gaar. Deze sateh kan gewoon kaal gegeten worden maar is ook heerlijk met een verse ananassalsa of deze heerlijke pindasaus.