Pittige knoflooksaus

Is pittige knoflooksaus niet gewoon hetzelfde als knoflooksaus en aïoli? Nee man!
Waarom dan niet? Omdat het heel anders is natuurlijk!

Neem (of maak) mayonaise als basis en maak je eigen saus voor op je pita shoarma, bij een verse worst of een avondje gourmetten met de schoonfamilie. Kijk even in je agenda naar je afspraken van de volgende dag en beslis daarna of je het recept volgt of er toch maar een teentje of twee extra in gooit.

Ingredienten

  • 2 eetlepels mayonaise 

  • 4 eetlepels yoghurt 

  • 1 teen knoflook geperst 

  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook 

  • 1 eetlepel fijngesneden koriander 

  • 2 theelepels pittig paprikapoeder 

  • 1 theelepel chilivlokken

  • theelepel komijn poeder 

  • Klein kneepje citroensap 

  • 1 theelepel mosterd 

Bereiding:
7 minuten
Zorg dat alle kruiden goed fijngesneden zijn en de knoflook geperst. Meng alle ingrediënten door elkaar en varieer met de hoeveelheden naar wens. Als je de saus een paar uur laat staan zullen de smaken nog duidelijker naar voren komen! Heerlijk om te combineren met verse worst!



Deze tekst past u aan door erop te klikken.