Mexicaanse gehakt mix 

Het zou kunnen dat je niet snapt wat dit op de borrel doet, dit is toch avond eten? Maak dan deze mix en eet hem met tortilla chips, dan kan het wel en is het super lekker! Combineren maar met zelf gemaakte salsa of guacamole.

Ingrediënten

  • 300 gram half om half gehakt 

  • 1 sjalot fijngesneden 

  • 1 teen knoflook geperst 

  • 1 tomaat fijngesneden 

  • Olijfolie 

  • Klein blikje tomatenpuree 

  • Paar eetlepels mais  

  • 2 tl oregano 

  • Snuf cayennepeper naar smaak 

  • 4 tl paprikapoeder (mild) 

  • 1 tl gemberpoeder 

  • 1 tl gemalen komijnzaad 

  • Peper 

  • Zout 

  • 100 ml water 

  • Koriander fijngesneden 

Bereiding

Fruit de ui en knoflook een paar minuten op matig vuur. Voeg de tomaat, gehakt, tomatenpuree en de kruiden toe en bak dit enkele minuten. Voeg het water toe en laat de gehakt mix inkoken en garen. Dien de gehaktmix op met fijngesneden koriander.