Voor 20 loempia’s
250 gram varkenshaas, fijn gehakt
3 eetlepels arachideolie
2 kleine teentjes knoflook, geperst
Halve rode ui, in halve ringetjes gesneden
100 gram Thaise groentemix
2 eetlepels Hoi Sin saus
Peper en zout
20 loempia vellen
1 ei
Om te frituren
3 liter frituurolie
Voor de vulling: Verwarm 3 eetlepels arachideolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook twee minuten op middelhoog vuur. Voeg hierna de varkenshaas toe en bak die 3 minuten mee. Doe nu de groentemix en Hoi Sin saus erbij. Bak de vulling tot het vlees gaar is en breng op smaak met peper en zout.
Loempia’s vouwen: Leg het loempiavel als een ruit voor je neer. Kluts het eitje met een eetlepel water. Leg een flinke lepel van de vulling in een horizontale streep in het midden van het loempiavel. Bestrijk als eerste de onderste punt van het loempia vel met ei en vouw deze naar boven. Bestrijk nu de beide zijkanten en klap deze naar binnen. Bestrijk als laatste de bovenste punt met ei en rol de loempia zo strak als mogelijk op. Probeer ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk lucht tussen je vulling en het vel blijft zitten. Dit zorgt ervoor dat je loempia`s niet openbarsten in je frituur.
Je kunt loempia’s meteen bakken of invriezen. Als je de loempia’s invriest rol je deze in een bakpapiertje.
Frituren: Om de loempia’s te bakken verwarm je frituurpan op 180 graden. Bak de loempia’s een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Frituur niet te veel loempia's per keer.