Traditionele Knoflooksaus

Is knoflooksaus niet gewoon hetzelfde als aïoli? Nee man!
Waarom dan niet? Omdat het heel anders is natuurlijk!

Neem (of maak) mayonaise als basis en maak je eigen saus voor op je pita shoarma, bij een stokbroodje of avondje gourmetten met de schoonfamilie. Kijk even in je agenda naar je afspraken van de volgende dag en beslis daarna of je het recept volgt of er toch maar een teentje of twee extra in gooit.

Ingredienten

  • 2 eetlepels mayonaise 

  • 4 eetlepels yoghurt 

  • 1 teen knoflook geperst 

  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook 

  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie 

  • 1 theelepel paprikapoeder 

  • Klein kneepje citroensap 

  • 1 theelepel mosterd 

  • Peper 

  • Zout 

Bereiding:
10 minuten

Zorg dat alle kruiden goed fijngesneden zijn en de knoflook geperst. Meng alle ingrediënten door elkaar en varieer met de hoeveelheden naar wens. Het is het lekkerst de saus een paar uur van tevoren klaar te maken, dan trekken de smaken er goed in.