Home made BBQ sauce

Is het zomer of een beetje lekker weer? Steek de vlammen in de barbecue, zet de tuin van de buren blauw en leg de worsten, pulled pork en spareribs maar op het rooster! Met een beetje aandacht voor je barbecue gerecht zorg je ervoor dat de avond niet meer stuk kan. Als je nou heel veel moeite doet voor een mooi stukje vlees, neem dan meteen even rustig de tijd voor een lekkere saus erbij.

Een barbecuesaus hoort wat ons betreft een beetje zoetig en sterk van smaak te zijn met een klein beetje pit er in. Vaak wordt de BBQ sauce gemaakt met ketchup, maar wij vinden het lekkerder zonder. Ook erg lekker met de verser worst van de Borrelbakkers!

Ingredienten

  • 6 el passata 

  • ½ ui gesnipperd 

  • 1 teen knoflook geperst 

  • 2 el stroop 

  • 2 tl mosterd 

  • 1 tl fijngehakte tijm 

  • 2 el bruine basterdsuiker 

  • 1 tl gesneden oregano 

  • 1 tl Peper uit de molen 

  • ½ tl Worcester 

  • Klein rood pepertje fijngesneden 


Bereiding
15 minuten
Fruit de ui aan in een pannetje. Zorg ervoor dat het ui niet gaat verkleuren, fruit de knoflook ook kort mee. Voeg de pasata en overige ingrediënten toe en breng langzaam aan de kook. Laat de saus 10 minuten rustig pruttelen tot hij een mooi structuur heeft. Voeg tussentijds water toe als de saus te droog wordt. Laat de saus in de koelkast afkoelen en dippen maar!