Als je iets lekkerder wilt maken, moet je het frituren! Als je op je borrel wilt opscheppen dat je zo bewust met je eten om gaat kun je natuurlijk moeilijk met spareribs en blauwvin tonijn aankomen. Groentes kunnen dan natuurlijk erg goed en zijn dan ook superlekker!
Ingredienten
Saus
2 el sojasaus
1 tl vissaus
1 tl sesamolie
2 el gembersiroop
1 Spaanse peper
1 el sesamzaad
1 el sriracha chilisaus (of ander hete chilisaus, als je pittig lekker vindt)
Sap van 1 limoen
Beslag
5 el bloem
2 el maïzena
150 ml ijskoud spawater
3 ijsblokjes
1tl zout
1tl peper
1 tl cayennepeper
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijnzaad
Om te frituren
Frituurvet
Groente (kies was je lekker vindt)
Bloemkool
Champignons
Asperges
Broccoli
Een andere groente
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een pannetje en laat dit kort inkoken tot het iets dikker begint te worden. Zorg dat de saus niet stroperig wordt, voeg dan eventueel nog wat water toe. Laat de saus daarna afkoelen. Meng de bloem met de maïzena en het spawater met een garde tot een gladde saus. Voeg daarna de ijsblokjes en kruiden toe en meng nog een keer kort. Verwarm het frituurvet tot ongeveer 170 graden. Snij de groentes in kleine stukjes. Haal ze door het beslag en doe direct in de pan, bak de groentes tot ze lichtbruin worden. Bak niet te veel groentes tegelijkertijd. Serveer de tempura warm samen met de saus!