Voor de vulling
½ bosje platte peterselie, fijngehakt
2 tenen knoflook geperst
60 gram Gran Padano, fijngesneden of geraspt
4 eetlepels extra vergine olijfolie
110 gram zwarte olijven zonder pit, grof gesneden
1 geroosterde paprika rood, grof gesneden
Peper uit de molen
Zeezout
Voor het brood
500g Typo 0 meel (pizzameel)
1 zakje gist gedroogd
Halve theelepel zeezout
Paneermeel
Bereiding:
Pak een grote kom en zeef het meel hierboven. Voeg het zeezout hier aan toe. Doe 300 milliliter lauwwarm water samen met de gist in een maatbeker en giet dit na 5 minuten bij het meel. Roer het met een vork door elkaar en stort het mengsel op een met bloem bestoven aanrecht. Kneed het deeg 8 minuten tot het mooi elastisch is. Leg je bol deeg in een ingevette kom en dek deze af met plasticfolie. Na een uurtje op een warme plek is het volume verdubbeld.
Vulling:
Maak ondertussen de vulling van je brood. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en meng goed.
Brood:
Vet een ovenschaal van 25 x 35 cm in met olie en gooi hier een laagje paneermeel in zodat de bodem mooi bedekt is. Pak het deeg erbij en sla hier met je vuist de lucht een beetje uit. Rol het deeg tot een plak die dubbel zo lang is als je ovenschaal. Leg de plak deeg half in je ovenschaal en verdeel hierover je vulling. Klap nu de andere helft van je deeg terug over je vulling en maak mooie kuiltjes met je vinger aan de bovenkant van het deeg. En sprenkel er nog een beetje olijfolie en zeezout overheen.
Bak het brood in 25 minuten af in de oven op 220 graden.