Goed gevulde foccacia

Voor de vulling

  • ½ bosje platte peterselie, fijngehakt 

  • 2 tenen knoflook geperst 

  • 60 gram Gran Padano, fijngesneden of geraspt 

  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie 

  • 110 gram zwarte olijven zonder pit, grof gesneden 

  • 1 geroosterde paprika rood, grof gesneden 

  • Peper uit de molen 

  • Zeezout 

Voor het brood 

  • 500g Typo 0 meel (pizzameel) 

  • 1 zakje gist gedroogd 

  • Halve theelepel zeezout 

  • Paneermeel 

Bereiding: 

Pak een grote kom en zeef het meel hierboven.  Voeg het zeezout hier aan toe. Doe 300 milliliter lauwwarm water samen met de gist in een maatbeker en giet dit na 5 minuten bij het meel. Roer het met een vork door elkaar en stort het mengsel op een met bloem bestoven aanrecht. Kneed het deeg 8 minuten tot het mooi elastisch is. Leg je bol deeg in een ingevette kom en dek deze af met plasticfolie. Na een uurtje op een warme plek is het volume verdubbeld. 

Vulling: 

Maak ondertussen de vulling van je brood. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en meng goed. 

Brood: 

Vet een ovenschaal van 25 x 35 cm in met olie en gooi hier een laagje paneermeel in zodat de bodem mooi bedekt is. Pak het deeg erbij en sla hier met je vuist de lucht een beetje uit. Rol het deeg tot een plak die dubbel zo lang is als je ovenschaal.  Leg de plak deeg half in je ovenschaal en verdeel hierover je vulling. Klap nu de andere helft van je deeg terug over je vulling en maak mooie kuiltjes met je vinger aan de bovenkant van het deeg. En sprenkel er nog een beetje olijfolie en zeezout overheen.  

Bak het brood in 25 minuten af in de oven op 220 graden.