Deze keer een klassiek Frans recept (met Hollandse garnalen en Ierse Whisky) , gewoon omdat we dat lekker vinden!
Ingrediënten:
Voor 4 porties
5 eetlepels Mayonaise (half recept)
1 eetlepel ketchup
1 sjalot fijngesnipperd
150 ml goede witte wijn
3 theelepels dragon
Kleine kneep limoensap
Scheutje Whisky (bijvoorbeeld Jameson)
Handje ragfijn gesneden ijsbergsla
150 gram Hollandse garnalen
Peper uit de molen
Bereiding
20 minuten
Begin met de mayonaise, je kunt natuurlijk kant en klaar gebruiken (dan natuurlijk wel de Zaanse) maar we raden je toch echt aan zelf de mayonaise te maken (is natuurlijk ook zo gedaan)!
Smoor de sjalot in de witte wijn samen met 2 theelepels dragon (bewaar het laatste beetje dragon nog even) tot het vocht verdampt is en laat daarna weer afkoelen. Meng de mayonaise met de ketchup, het limoensap, en de whisky. Voeg de laatste eetlepel dragon en de gesmoorde sjalot toe, breng de saus op smaak met peper.
Je kunt de garnalencocktail als één salade of in kleine porties opdienen. We vinden het zelf het lekkerst met de sla ernaast en de saus grof gemengd met de garnalen. De verhouding saus/garnaal kun je natuurlijk ook aanpassen naar smaak. Een klassiek glas met je garnalencocktail vullen blijft natuurlijk ook een topper!