Bruschetta met gegrilde courgette

Ingrediënten: 

  • 2 Courgette in plakken (kaasschaaf of dunschiller) 

  • Half bosje Oregano 

  • 3 takjes tijm (alleen de blaadjes) 

  • Peper en Zout 

  • 1 eetlepel Balsamico azijn 

  • 3 eetlepel extra vergine olijfolie 

  • Ciabatta 

Bereiding: 


Maak met een dunschiller lange dunne plakken (over de lengte, zonder de zaadlijsten) van de courgettes en gril deze droog op de BBQ of in een grillpan tot er mooie grillstrepen op staan. Doe de courgettes in een mengkom en voeg de kruiden, peper, zout, olie en azijn toe. Laat dit een kwartiertje staan.

Verwarm de over voor op 220 graden en snij je ciabatta in mooie plakken. Rooster de ciabatta in de oven totdat hij mooi knapperig is.  Snij een teentje knoflook doormidden en wrijf dit over je plakken brood. 

Beleg de plakken brood met de gegrilde courgettes.