Verse worst bangkok

Doe je ogen dicht en je bent er! Een stukje Bangkok in een varkensdarm. Veel smeriger kunnen we het niet laten klinken. Smaken doet het wel goed!

Ingredienten 

  • 1 kg varkensgehakt (bij voorkeur 600 gram procureur en 400 gram kinnebak spek) 

  • 14 gram gember  

  • 5 gram verse sereh (1 stengel) 

  • 3 kleine rode pepers  

  • 2 tenen knoflook 

  • 2 theelepel vissaus 

  • 1 kleine theelepel sesamolie 

  • ijsblokjes 

  • 15 gram zout 

  • 3 gram fosfaat 

  • 2 gram peper uit de molen 

  • 2 gram uienpoeder 

  • Schil van 1 limoen geraspt 

  • Sap van een halve limoen 

  • 8 gram verse koriander 

Bereiding

Leg de gehaktmolen en de worstenhoorn in de vriezer. Koel het vlees tussen de verschillende stappen steeds terug in de koelkast. Maal het vlees 1 keer in de molen (of hak het fijn met een keukenmachine).  Doe de gember, sereh, pepers en knoflook met de vissaus, sesamolie en de ijsblokjes in een kleine hakmachine en maal ze fijn. Meng je kruidenmix stevig door het gehakt.

Stroop de darm om de tuut van de worsten hoorn. Pers een lange worst van al het gehakt, zorg voor zo min mogelijk lucht in de worsten. Als al het gehakt in de worst zit kun je de worsten gaan draaien. Voor tips voor het draaien van worsten stuur ons vooral een berichtje of kijk een filmpje er over.  

Laat de worsten een nachtje op smaak komen in de koelkast en bak ze een aantal minuten op matig voor totdat ze gaar zijn.