Verse Provençaalse worst

Verse worst! Gebakken in de pan of op de barbecue, op een broodje met een sausje. Lekker snacken maar!

Ingredienten

  • 1 kg varkensgehakt (bij voorkeur 600 gram procureur en 400 gram kinnebak spek) 

  • 1 bol gepofte knoflook geprakt  

  • 15 gram zout 

  • 5 gram verse oregano fijngehakt 

  • 2 gram paprikapoeder 

  • 2 gram peper uit de molen 

  • 2 gram verse tijm 

  • 3 gram fosfaat 

  • 2 gram uienpoeder 

Bereiding

Pof van tevoren een knoflook in aluminiumfolie met een beetje olijfolie op 180 graden voor 25 minuten. Leg de gehaktmolen en de worstenhoorn in de vriezer. Koel het vlees tussen de verschillende stappen steeds terug in de koelkast. Maal het vlees 1 keer in de molen (of hak het fijn met een keukenmachine). Haal de velletjes van de gepofte knoflooktenen en trek de teentjes uit elkaar. Weeg alle kruiden af en meng deze tezamen met de knoflook door het gehakt. Stroop de darm om de tuut van de worsten hoorn. Pers een lange worst van al het gehakt, zorg voor zo min mogelijk lucht in de worsten. Als al het gehakt in de worst zit kun je de worsten gaan draaien. Voor tips voor het draaien van worsten stuur ons vooral een berichtje of kijk een filmpje er over.  

Laat de worsten een nachtje op smaak komen in de koelkast en bak ze een aantal minuten op matig voor totdat ze gaar zijn.