Tosti

Doe brood, kaas en boter in een pan en je hebt de ideale lunch.... de tosti. Maar wat als je er nou wat ingrediënten aan toevoegt, je snijdt je brood in 8 mooie driehoekjes en doet er een prikker in....? Dan heb je de ideale borrelhap! Klinkt als onzin maar is het zeker niet. Deze varianten zijn onze favorieten en kunnen stiekem natuurlijk prima als lunch.

Vulkaan Croque voor 4 tosti's / 32 hapjes (1 tosti = 8 hapjes)

Ingredienten:

  • Olie om in te bakken
  • 300 gram half om half
  • Kleine rode ui, gesnipperd
  • Fijngesneden rode peper
  • 2 theelepels Dijonmosterd
  • 2 theelepels pittig paprikapoeder
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel tabasco
  • Snuf zout
  • Roomboter om in te bakken
  • 8 witte boterhammen (casino)
  • 4 grote plakken jong belegen kaas

Doe een beetje olie in de pan en fruit de ui. Doe het gehakt erbij en rul het dit tot het gaar is. Voeg ondertussen de peper, mosterd, ketchup, tabasco, het paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper en zout toe. Leg 4 boterhammen klaar en leg de helft van de kaas erop, verdeel het gehaktmengsel er over en leg daar weer de rest van de kaas op. Als laatste de 2e boterham er op. Bak de tosti rustig in een pan met voldoende roomboter!

Croque champignon voor 4 tosti's / 32 hapjes (1 tosti = 8 hapjes)

Ingredienten:

  • 8 grote champignons in plakjes
  • Peper
  • Zout
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 Klont roomboter bakken
  • Scheut balsamico azijn
  • 8 sneeën witbrood (casino)
  • 4 plakken jong belegen kaas
  • Citroensap

Doe een klont roomboter in de pan en bak de champignons met peper, zout en tijm. Wanneer de champignons de juiste garing hebben blus je de boel af met wat Balsamico azijn.
Leg 4 boterhammen klaar en leg de helft van de kaas erop, verdeel het champignonmengsel erover en doe hier wat citroensap op. Leg daar weer de rest van de kaas en de 2e boterham op. Bak de tosti rustig in een pan met voldoende roomboter!  

TØsti met Zalm voor 4 tosti's / 32 hapjes (1 tosti = 8 hapjes)


Ingrediënten:

  • 1 Bol mozzarella
  • 8 sneden desembrood
  • 12 plakken tomaat
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
  • Komkommer in plakjes
  • Azijn
  • 150 gram gerookte zalm
  • 8 sneeën witbrood (casino)

Leg je plakjes komkommer kort in wat azijn te marineren. Leg 4 boterhammen klaar en beleg deze met mozzarella, tomaat, komkommer en zalm en bestrooi met je kruiden. Leg daar de 2e boterham op en bak de tosti rustig in een pan met voldoende roomboter! Serveer deze tosti met wat van je frisse komkommerplakjes erop.

Chorizo con queso fundido. Voor 4 tosti's / 32 hapjes (1 tosti = 8 hapjes)

Een heerlijke Spaanse tosti met chorizo. Olé! 

Ingrediënten:

  • 200 gram chorizo in kleine blokjes
  • Kleine rode uit gesnipperd
  • Halve tomaat fijngesneden
  • 2 theelepels oregano
  • 4 plakken jong belegen kaas

Snij de chorizo in kleine blokjes, snipper de ui en snij de tomaat fijn. Begin met het uitbakken van de chorizo. Voeg hierna de ui toe tot deze gefruit is. Voeg de tomaat toe zodat het vocht een beetje kan verdampen. Als laatste voegen we de peterselie toe en we zetten het vuur uit. Leg 4 boterhammen klaar en leg de helft van de kaas erop, verdeel het chorizomengsel erover en leg daar weer de rest van de kaas op en doe  als laatste de 2e boterham er op. Bak de tosti rustig in een pan met voldoende roomboter!