Kip, kip, kip! Lekker kleverig vol met smaak uit de oven. Pak ze beet, kluif ze af en pak er nog één!
Ingredienten
Kip:
Rub:
Saus:
We beginnen met de kip. Splits de vleugels bij het scharnier in tweeën of vraag je poelier om de vleugels al in tweeën te hakken. Andere soorten kip kun je natuurlijk ook gebruiken, zorg wel dat er een bot in zit, anders kunnen we het geen kluiven noemen.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar en masseer de kip ermee in, dit kun je ook al eerder doen om de smaak er goed in te laten trekken, zet de kip dan wel weer terug in de koelkast. Leg de kip in een ovenschaal of op keukenpapier en leg ze in de oven.
Onze kippenvleugels hebben we in totaal 35 minuten in de oven laten garen.
Begin nu aan de saus. Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng het aan de kook en laat het een paar minuten prutellen. Doe de saus een paar mintuten voordat de kip klaar is in een bakkie en dip die sticky kip!