Schnitzel Slider

Sliders zijn niets meer dan kleine broodjes hamburger maar gaan ook uitstekend met schnitzel. Deze variant kan niet mislukken en vind zelfs de moeilijkste eter nog lekker. 
*Mocht dit niet het geval zijn stuur ons dan een mail naar het adres: dielustechtniets@blablabla.nl en je krijgt je geld terug.

Maak de broodjes het liefst zelf (zie hier ons recept) en eet je vingers erbij op. Combineer de Schnitzelslider met onze mini hamburgers en je weet zeker dat de gasten voldaan naar huis gaan na de borrel!

Ingrediënten:

Voor 8 Sliders

  • 2 kippendijfilets 

  • 50 gram bloem 

  • 2el gemalen mosterdzaad 

  • 2 Eieren geklutst 

  • 100 gram Panko 

  • 1tl Vadouvan kruiden 

  • Peper 

  • Zout 

Vaduvan mayonaise 

  • 2 dl arachide olie 

  • 2 el vadouvan kruiden 

  • 2 eidooiers

  • 3 el witte wijnazijn 

  • 2 tl Dijon mosterd 

  • Scheutje Worcestersauce 

  • Lauwwarm water 

Ingemaakte sjalot:

  • 2 sjalotjes in reepjes 

  • 2 tl kristalsuiker 

  • 2 dl witte wijnazijn 

  • Zout 

Spek:

  • Gerookt ontbijt spek 8 plakjes 

Bereiding:

We beginnen met de olie voor de mayonaise. Doe de olie met de vadouvan in een pannetje en verwarm dit tot tegen de kook, zet daarna het vuur uit en laat de olie weer afkoelen. 

Snij de sjalot in fijne ringen en doe in een kommetje met de suiker, een snufje zout en witte wijn azijn tot de uitjes geheel in het azijn liggen, laat dit zo intrekken. 

Snij de kippendijen in 4 stukken per filet en sla ze plat met een pan of deegroller. Doe bloem met de vadouvan kruiden en het mosterdzaad in een kommetje. Maal de panko iets fijner in een keukenmachine, vijzel of sla plat met je handen en doe in een ander kommetje. Maak een derde kommetje met de eieren en kluts deze. Haal de platgeslagen schnitzels als eerste door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de panko.  

Heb je al vaker Mayonaise gemaakt, begin vast met bakken en maak tegelijkertijd de mayonaise, heb je dit nog niet zo vaak gedaan maak dan eerst de mayonaise (kijk hier voor uitleg). 

Kijk of de olie met kruiden goed afgekoeld is tot kamertemperatuur, zo niet wacht nog even met het maken van de mayonaise tot het zo ver is. Haal de olie door een zeef om de grove kruiden eruit te halen. Doe ¾ van de olie met eidooiers, azijn, mosterd, Worcestersaus en een eetlepel lauwwarm water in een hoge maatbeker en klopt met een staafmixer tot mayonaise. Als het niet in een keer lukt voeg wat olie toe. Bekijk hier onze uitgebreide beschrijving voor het maken van mayonaise als je meer tips wilt! 

Pak een koekenpan en bak het ontbijtspek krokant. Bak hierna in de dezelfde pan de schnitzels in roomboter of olie goudbruin. 

We kunnen nu de broodjes opbouwen. Snij de broodjes open en begin met het insmeren van het broodje met de mayonaise. Leg hier op de Schnitzel, nog een klodder mayonaise, uitgelekte ingelegde uitjes en een plakje spek. Hierboven op de bovenkant van het broodje, eventueel nog een prikker of vlaggetje erin en de slider is klaar!