Een mini pizza per persoon of een groter pizza in slices gesneden. Dunne korst en goed gevuld, dat is hoe wij van pizza houden. Lekker biertje of een rood wijntje erbij!
Om ongeveer 4 pizza's of 8 mini pizza's te maken te maken:
Ingrediënten:
Voor de bodem:
500 gram tipo 00 bloem
3.5 gram gedroogde gist (half zakje)
1 theelepel zeezout
300 milliliter lauwwarm water
2 eetlepels extra vergine olijfolie (en een klein beetje om in te vetten)
Handje mais meel
Voor de tomatensaus:
1 blik gepelde tomaten
Scheutje extra vergine olijfolie
1 teen knoflook in dunne plakjes
2 theelepels oregano
Peper
Zout
Paar takjes basilicum
Kaasmix:
2 bollen mozzarella in kleine stukje gescheurd
120 gram grof geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
We beginnen me het deeg voor de bodem. Zeef de bloem. Meng het zout en de gist door de bloem. Maak een kuil in de bloemen doe het water in de kuil. Meng met een vork en voeg de olijfolie toe. Leg alles op een schoon werkblad en kneed het ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Vet een grote kom licht in met een beetje olijfolie en leg het deeg in de kom. Dek de bovenkant van de kom af met folie en zet de kom een anderhalf uur op een warme plek.
We gaan nu verder met de saus. Doe de olie in een pan en bak de knoflook op laag vuur. Voeg de oregano en de tomaten toe en laat een kwartiertje pruttelen. Voeg aan het eind de basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Maal de saus fijn met een staafmixer.
Zet je oven op zijn heetste stand. Heb je een pizzasteen gebruikt deze vooral!
Als het deeg klaar is sla je met je vuist het meeste lucht eruit. Verdeel het deeg in 8 (voor mini pizza’s) of 4 (voor grotere pizza’s) porties. Leg het maïsmeel op je werkbank, leg de porties deeg erop en strooi er een beetje mais meel overheen. Druk met je vingers het deeg plat in rondjes. Bestrijk de pizza’s met de saus, niet aan de rand en niet te dik.
Toppings:
We hebben drie verschillende toppings voor de pizza’s voor je samengesteld.
Aangemaakte paddenstoelen:
100 gram van je favoriete paddenstoel
Kneepje citroensap
Klein bosje peterselie
Drie takjes tijm (gestript)
Peper
Zout
Extra vergine olijfolie
Bestrooi de pizza met als eerste de mozzarella, daarna de Parmezaanse kaas en als laatste de paddenstoelen mix. Bak de pizza in enkele minuten krokant en gaar
Ansjovis
Blikje ansjovis
Cherrytomaten in kwartjes gesneden
Basilicum
Beleg de pizza met de mozzarella, Parmezaan, de ansjovis en cherrytomaten. Bak de pizza krokant en haal hem uit de over. Bestrooi de pizza met enkele blaadjes basilicum.
Ham
Rauwe ham
Rucola
Balsamico azijn
Extra vergine olijfolie
Maak de rucola aan met een beetje balsamico en olie. Bak de pizza met mozzarella en de Parmezaanse kaas. Beleg de pizza zodra hij klaar is met de ham en rucola. Snel opeten!