Pita

Pitabroodjes zijn toch eigenlijk wel de basis van elke goede snack uit het Midden-Oosten. Of je er nou Shoarma, Gyros of Falafel op doet, de pita is eigenlijk net zo onmisbaar als de knoflooksaus. Dus doe niet flauw en maak dat ding zelf. Het is echt makkelijk, ik zweer, Wallah! 

Ingrediënten: 

  • 300 ml lauw kraanwater 

  • theelepel gedroogd gist 

  • 500 gram bloem 

  • Twee theelepels olijfolie 

  • theelepels zout 

  • 1 theelepel gemalen komijnzaad  

 
Bereiding: 

Roer de gist door het water en laat een paar minuten staan. Meng de droge ingrediënten en meng hierdoor het water/gistmengsel. Kneed het geheel een paar minuten tot een mooi deegje. Verdeel het deeg in gelijke balletje en druk ze plat (tot een pitavorm).  Laat de bolletjes 35 minuutjes tot rust komen onder een klamme theedoek. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak je pita`s hier 15 minuten in (of totdat ze een mooi kleurtje hebben).