Oosterse gehaktballetjes

Potje voetbal kijken... Eet een balletje. Borrel in de tuin... neem een balletje. Nasi, zonder nasi... maak een balletje! Beetje pindasaus erbij als je zin hebt maar zonder kan net zo goed.

Ingrediënten: 

  • 250 gram half om half gehakt 
  • 2 theelepels gember geraspt 
  • 1 teen knoflook, fijngehakt 
  • 1 eetlepel sambal badjak (naar smaak) 
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ½ eitje, geklutst 
  • 1 eetlepel paneermeel 
  • 2 tl bloem 
  • Olie om in te bakken 


Bereiding: 

Meng alle ingrediënten behalve de bloem met de hand. Maak het mengsel het liefste minimaal een uurtje van tevoren zodat de smaken in kunnen trekken. Rol ongeveer 15 kleine balletjes van het gehakt mengsel. Haal de balletjes door de bloem en bak deze in de olie op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten donkerbruin en gaar. 

De balletjes zijn heerlijk te combineren met onze pindasaus!