Hamburgers bij de borrel! Dat kan natuurlijk nooit misgaan. Maak ze zelf en je gasten zijn je eeuwig dankbaar. Dus kom op, doe niet lui en bak dat brood, hak dat vlees, maak die saus en lik je vingers erbij af. Als je hierna naar de McDonalds gaat word je account op deze site geblokkeerd. Doei!
Ingrediënten:
Voor 8 mini hamburgers
Salsa
4 tomaten in kleine blokje
1 avocado in kleine blokje
1 sjalot fijn gesnipperd
1 uitgeknepen limoen
Scheutje extra vierge olijf olie
2tl chili vlokken
Peper
Zout
Gehakt
500 gemengd gehakt
3 el fijngesneden jalapeños uit pot
2tl milde gerookte paprika poeder
2tl mosterd
Zout
Peper
Afwerking
Handje pijnboompitten geroosterd
Mosterd
Fijngesneden augurk
Broodjes
Bereiding:
Mini hamburgers (grote trouwens ook) zijn het lekkerst met zelfgebakken brioches, bekijk hier het recept.
We beginnen met het op smaak brengen van het gehakt. Steun de lokale middenstand en haal je gehakt bij je lokale slager, ook een stuk lekkerder dan voorverpakt supermarkt gehakt. Je kunt ook een keer experimenteren met bijvoorbeeld (deels) lamsgehakt in plaats van half om half gehakt. Meng het gehakt met de jalapeños, gerookt paprikapoeder, mosterd, peper en zout, kneed goed door en zet even weg.
We gaan nu verder met de salsa. Snij de tomaten en avocado in kleine blokjes en snij de sjalot fijn. Doe dit bij elkaar in een kom en voeg het sap van een limoen, olijfolie, chili vlokken, peper en zout toe. Meng door elkaar. Heb je toevallig nog wat verse peterselie of koriander liggen voeg dit vooral toe (of ga het even kopen)!
Rooster in een koekenpan de pijnboompitten tot ze gaan geuren. Haal ze uit de pan en voeg wat olie toe. Bak de hamburgers ongeveer 3 minuten per kant. Smeer na het omdraaien van de burgers de bovenkant van de burger in met mosterd, Dijon, Zaans of zelf gemaakte mosterd, allemaal lekker!
Bouw je broodjes op met de burger, salsa, augurk en de pijnboompitten!