Makreel amuse 

Amuse is vast een Frans woord dus dit zal wel een luxe gerechtje zijn.... Wij weten het niet, maar vonden het erg lekker. De rauwe vis marineren in citroensap doen ze in Peru al jaren, maar dit is toch weer net even anders.

Ingrediënten voor 10 hapjes:

  • 2 filets van 1 makreel
  • 1 theelepel gember extra fijn gesneden
  • 1 theelepel rode peper extra fijn gesneden
  • 1 theelepel knoflook extra fijn fijngesneden
  • sap van 1 citroen
  • 2 theelepels komkommer fijngesneden
  • 2 theelepels wortel fijngesneden
  • Peper en zout uit de molen
  • Extra vierge olijfolie

Bereiding
Zorg dat alle gember, peper, knoflook, komkommer en wortel fijngesneden zijn. Pers het sap uit de citroen en meng dit met de gember, peper en knoflook. Haal het vel van de makreelfilets af of vraag je visboer dit te doen. Snij de rauwe makreel in blokjes en doe deze in het citroensap. Laat de makreel ongeveer 8 minuten garen in het sap, laat de makreel hier niet te lang in staan. Verdeel de makreel over de lepels. Verdeel de komkommer en wortel over de lepels en maak ze af met peper, zout en een drupje olie.