Kipfingers

Kipcorn de meest nietszeggende snack van Nederland! Een beetje goede kruiden doen wonderen. Makkelijk te maken, gasten blij, alle kinderborrelaars blij. Eet smakelijk!

Ingredienten:

Basis recept voor 16 kipfingers

  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl Cayennepeper
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 400 gram kippendijfilet
  • 100 gram cornflakes
  • 50 gram Bloem
  • 3 eieren
  • Frituurvet

Kruidenmixen:
Chipotlecorn

  • 1 tl chipotle
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 2 tl paprikapoeder

Cajuncorn

  • 2 tl cajun kruiden
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout  

Kipkerriecorn

  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 3 tl kerrie
  • 2 tl garam masala


Maal de kipfilets fijn in een keukenmachine of laat ze malen door je slager. Meng de gekozen kruidenmix door het gemalen kippenvlees. Welke kruidenmix je het lekkerst vindt kan natuurlijk verschillen, de borrelbakkers waren het niet over alles eens, maar de chipotlecorn vonden we allemaal lekker. Zet de gekruide kip nu weer even in de koelkast om terug te koelen. Verwarm je oven vast voor op 165 graden. 

Maal de cornflakes grof in een keukenmachine of met een deegroller, doe deze daarna in een diep bord. Doe de bloem in een ander bord en kluts in een laatste bord de 3 eieren. Alles staat nu klaar om de fingers te gaan kneden! Kneed van ongeveer 25 gram gehakt kipfingers van ongeveer 6 centimeter lang (zo groot als een opgestoken middelvinger). Haal de kipfingers eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de cornflakes. Leg de kipfingers in de oven en bak ze gaar in een half uur. Als laatste mogen de kipvingers de frituurpan in. Ossenwit is natuurlijk het lekkerste maar dat klontert dan wel direct vast in je aderen, daarom hebben we toch maar gekozen te frituren in zonnebloemolie. In 4 minuten bakken we de fingers goudbruin. Heb je zin in een lekkere kipcorns voor bij de lunch, of serveer je je gasten liever een dikke grote kipvinger dan kun je ook grotere kipcorns maken van ongeveer 100 gram. Lekker met saus!