Kom je op een borrel en staan er kaaskoekjes op tafel dan weet je 1 ding zeker... Die dingen zijn binnen vijf minuten op.
Hier een recept om ze ook nog zelf te maken zodat je dingen kan zeggen als: Ik ben een kaaskoekjeskoning. Genoeg onzin nu. Het is vijf minuten werk, twintig minuten wachten en twintig minuten bakken. Makkelijk toch.
In een afgesloten pot blijven ze trouwens makkelijk een klein weekje goed!
Ingredienten voor 16 koekjes
Mosterd-kaasvlinders
Harisa-kaasvlinders
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar, maak ze aan elkaar vast door de zijkanten op elkaar te leggen en aan te drukken. Smeer het bladerdeeg in met de mosterd of harisa en strooi de kaas en eventueel de chilivlokken er overheen. Rol vanaf de beide zijkanten het bladerdeeg strak op naar het midden zodat het een vlindervorm krijgt. Je rolt dus van rechts naar het midden en van links naar het midden. Smeer wat geklutst ei op de beide zijkanten aan de binnenkant om ze aan elkaar te plakken. Pak de rol in in bakpapier in en leg een half uurtje in de vriezer zodat het in de vlindervorm op kan stijven.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal de vlinderrol uit de vriezer en snij er koekjes van ongeveer een halve centimeter van (wij sneden er 16 van). Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Zodra je de koekjes uit de oven haalt ruikt het heerlijk en eet je er natuurlijk eentje op. Eet er niet te veel, als je de koekje laat afkoelen worden ze nog krokanter en nog lekkerder!
Bovenstaande recepten zijn natuurlijk superlekker maar varieer vooral met wat je zelf nog in de koelkast hebt liggen. Bijvoorbeeld een koekje met kaas, ansjovis en zwarte olijven lijkt ons erg lekker maar hebben we nog niet geprobeerd. Laat je ons per briefkaart weten welke variant jij gemaakt hebt!