Gevuld stokbrood

Je hebt vast weleens een stokbroodje over van de vorige dag of een afbakbroodje in huis. Geen zin in gedoe maar wel in een snelle en lekkere borrelhap...? Vul je stokbroodje dan met een van onderstaande vullingen en je hebt binnen no-time een vet lekkere borrel op tafel staan! 

In plaats van in de over kan je de broden ook prima op de barbecue grillen en alle smeersels zijn natuurlijk ook prima los op een broodje te smeren, dus kijk maar wat je doet! 

Ingredienten: 

  • 2 overgebleven stokbroodjes of afbakbroden 

Versie 1: 

  • 150 gram roomboter 

  • 3 ansjovisfilets

  • Rasp van 1 citroen 

  • Peper 

  • Paar takjes fijngehakte peterselie 

Versie 2:

  • 2 tomaten zonder zaadjes fijngehakt (Goed uit laten lekken en even droogdeppen) 

  • Een rode peper met zaadjes 

  • 2 theelepels gemalen venkelzaad 

  • Een snufje zeezout 

  • 2 teentjes knoflook fijngehakt 

  • Een paar flinke scheuten olijfolie 

Versie 3:

  • 2 geroosterde paprika`s in fijne stukjes gesneden 

  • 1 eetlepel mosterd 

  • Sap van een halve citroen 

  • 1 Eetlepel honing 

  • 2 flinke handen geraspte Parmezaanse kaas 

  • 3 eetlepel gehakte pistachenoten 

  • 50 gram boter 

  • Flinke snuf Peper en Zout 

Versie 4:

  • 50 gram boter 

  • 75 gram zwarte olijven 

  • 2 tenen knoflook 

  • Paar takjes basilicum 

  • Theelepel chilivlokken 

  • Kneepje Citroensap 

  • 1 eetlepel pijnboompitten 

  • 50 gram Parmezaanse kaas 

  • Peper en zout 

  • Scheut extra Vergine olijfolie 

Bereiding: 

Kies welke versies je gaat maken en roer/prak alle ingrediënten goed door elkaar. Maak mooie sneetjes in je stokbrood maar zorg dat je niet te diep gaat zodat hij nog goed aan elkaar blijft zitten. Vul elk sneetje met een flinke schep van je vulling totdat je hele brood vol zit en smeer ook wat van de vulling over het brood. Zet het overgebleven brood 10 minuten op 150 graden in de oven. Of bak je afbakbrood kort voor volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakkingen en vul hem hierna.  Laat daarna je over iets terugkoelen en bak nog even kort op 150 graden zodat al je ingrediënten mooi in je stokbrood smelten

Schenk de glazen ondertussen vol en pak een mooie plank. Borrel klaar. Eten maar!