Miljoenen Chinezen draaien zich om in hun graf als we deze hapjes Chinees zouden noemen. De Chinese keuken heeft ons natuurlijk wel heel erg geïnspireerd om deze hapjes te maken, maar Chinees zijn ze niet. Lekker zijn ze wel dus ga aan de slag en waan jezelf in een fictief Aziatisch land.
Wil je de Aziatische borrel nog uitgebreider maken dan kan je natuurlijk ook wat zelfgemaakte loempia`s in het vet gooien!
Als je het nou gedoe vindt om je deeg zelf te maken dan koop je gewoon dumpling vellen bij een goede Aziatische supermarkt.
Ingrediënten:
Deeg:
Vulling 1 (Kip): 8 stuks
Vulling 2 (garnalen), 10 stuks
Saus
Bereiding:
Deeg:
Doe de bloem samen met het zout in een mengkom en praat er zachtjes tegen. Voeg het lauwwarme water toe en begin zachtjes te zingen terwijl je het deeg tien minuten kneedt totdat het mooi elastisch is. Laat het deeg een uurtje uitrusten van deze handelingen in een kom afgedekt met folie. Doe je deeg de groeten aan ga aan de slag met je vulling.
Rol het deeg na het rusten tot een lange worst zo dik als je 2 euro muntstuk. Snij hem in 22 stukjes en rol deze tot mooie dunne pannenkoekjes met een deegroller (ongeveer zo groot als een vuist). Bestuif tussendoor met een beetje maïzena om plakken te voorkomen.
Vulling:
Doe per vulling alle ingrediënten bij elkaar. Zorg dat alles mooi fijngesneden is zodat het straks goed in je deegje past.
Vullen en stomen:
Leg ongeveer anderhalve theelepel van de vulling op het deeg en vouw het dubbel. Probeer al de lucht eruit te laten anders loop je het risico dat je dumpling open scheurt bij het stomen. Vouw het dubbel tot een simpele maan of kijk of je een mooie open dumpling kunt maken die open is aan de bovenkant, druk de vulling er dan stevig in. Je kunt natuurlijk ook losgaan met verschillende dumpling vormen!
Zet een pan met water op en breng dit rustig aan de kook. Leg een klein bakpapiertje in een stoommandje en leg hier de dumplings op. Stoom de dumplings in ongeveer 6 minuten gaar.
Maak de dumpling saus door alle ingredienten bij elkaar te gooien!