Als je tijdens je het thuiswerken aan je collega’s moet uitleggen dat je oven al een dag aan staat om je tomaten te drogen verklaren sommigen je voor gek! Wij vinden dit gewoon lekkerder dan kant en klaar!
Ingrediënten
Voor 1 pot
10 goed rijpe tomaten in kwarten gesneden
2 eetlepels gedroogde oregano
2 eetlepels gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde salie
1 Spaanse peper, over de lengte in vier stukken gesneden
Zout
Veel olijfolie
Bereiding
10 minuten + 24 uur drogen
Verwarm de oven voor op 60 graden. Leg een ovenpapier op een ovenrooster en leg de tomaten kwarten en Spaanse peper op het papier. Meng alle kruiden door elkaar heen en bestrooi de tomaten er mee. Plaats het rooster in de oven en laat ze drogen tot ze flink uitgedroogd en verschrompeld zijn, wij hebben ze 24 uur in de oven laten staan. Doe de tomaten in een pot met olijfolie om ze nog een paar weken te kunnen bewaren!