Falafel

Wil je het midden Oosten op een vegetarische en vette manier beleven, kies dan voor falafel! Zelfs de grootste carnivoor zal toe moeten geven dat je geen vlees mist in deze heerlijke snack. Doe jezelf een lol en maak dit recept een keertje. Doe jezelf nog een lol en zorg echt voor héél erg droge kikkererwten anders krijg je nooit die mooie falafel balletjes. Maak als je toch bezig bent trouwens gelijk even je eigen pita en knoflooksaus (of pittige knoflooksaus)!

Ingrediënten: 

(goed voor ongeveer ongeveer 12 pita`s)

  • 400 gram gedroogde kikkererwten (24 uur geweld in water en daarna goed gedroogd!) 

  • Sap van een halve citroen 

  • 1/2 rode peper 

  • Twee eetlepels fijngehakte peterselie 

  • 4 eetlepels koriander

  • Halve theelepel baksoda 

  • 2 tenen knoflook 

  • 1 theelepel gemalen komijnzaad 

  • 1 theelepel korianderzaad

  • 2 theelepels Kurkuma

  • 1 eetlepel bloem 

  • Peper en zout naar smaak (doe niet te zuinig met zout, dit is nodig omdat je de boel in de frituur gooit) 

  • Evt een paar theelepels pittige olie (chili of jalapeno) 

 
Om te frituren 

  • Frituurvet 

Bereiding: 

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en hak tot een redelijk fijne massa. Zorg dat er wel een beetje structuur in blijft en maal het dus niet helemaal tot puree. Kneed tot mooie stevige balletjes en bak ze op 170 graden in de frituur (of koekenpan met veel olie) totdat ze mooi bruin zijn.