Empanada`s met chorizo en kip

Zin in een borrelhap vol met smaak? Maak dan onze empanada met chorizo en kip!  

Een empanada is natuurlijk lekker bij de borrel, maar was je borrel gister en heb je nog empanada`s over dan is dat geen enkel probleem. Wij hebben de empanada`s geprobeerd bij het ontbijt, de koffie, als lunch en nog een keer als middagsnack, We kwamen 4 keer tot dezelfde conclusie: Lekker! 

Om ongeveer 15 empanada`s te maken: 

Ingrediënten:

Voor het deeg: 

  • 500 gram bloem + extra om uit te rollen 

  • 100 gram boter 

  • 180 ml lauwwarm water 

  • 2 eieren 

  • 1 tl zout 

Voor de vulling: 

  • 325 kippendij filet en kleine stukjes 

  • 100 gram chorizo worst in kleine blokjes 

  • 1 grote sjalot in ringen 

  • 1 rode peper in ringen 

  • 1 bosje koriander fijngesneden 

  • Half blik tomatenblokjes 

  • Flink peper en zout 

Voor de afwerking: 

  • 1 losgeklopt ei 

Bereiding:


Meng de bloem, zout en boter tot een kruimeldeeg. Voeg daarna het ei toe en doe als laatste het water erbij. Laat het deeg ongeveer een half uurtje rusten in de koelkast. Kneed het deeg kort als je het weer gaat gebruiken.  

Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de sjalot kort. Voeg de kippendij en chorizo toe en bak  tot de kip gaar is. Voeg de peper, koriander peper, zout en tomaten toe. Laat het inkoken tot het meeste vocht verdwenen is. 

Rol het deeg uit tot een dunne plak van ongeveer 3 mm dik. Steek met een steekring van 100 mm of iets anders van ongeveer dezelfde grootte rondjes uit het deeg. Leg een kleine eetlepel van de vulling op het rondje en vouw hem dubbel. Maak de zijkanten dicht met een vork. Kwast als laatste het geklopte eitje over de empanada om de deze als hij uit de oven komt mooi te laten glimmen.