Crostini met zelfgestoomde makreel

Nauwelijks moeite maar toch een verfijnd borrelhapje. Lekker man die makreel en supermakkelijk om zelf te stomen. Mocht je nou heel lui zijn, dan kan je ze natuurlijk ook kant en klaar bij de visboer halen maar dan mis je wel je eigen verfijnde anijs en venkelsmaak.

Ingredienten:

  • 6 dun gesneden stukjes stokbrood
  • 2 makreel filets
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 steranijs
  • olijfolie
  • 1 teenje knoflook
  • gemalen venkelzaad
  • fijngehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook met de steranijs erin. Kruid je makreelfilet met peper, zout en wat gemalen venkelzaadjes. Stoom je makreelfilet een aantal minuten (stuk of 5) mooi gaar in een bamboe stoommandje op de huidkant. Bak ondertussen je stokbroodjes 5 minuutjes op 200 graden in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Snij je knoflookteen doormidden, wrijf je brood hiermee in en druppel er wat olijfolie over. Leg de makreel er op, kruid met peper en zout en bestrooi met wat peterselie.