Calamares

Perfect voor een namiddag in de zomer met veel witte wijn of voor tijdens het kijken van onze favoriete films en series “My octopus teacher,Octopussy, Squid game en Spongebob”.


Ingredienten:

  • 400 gram kleine pijlstaartinktvis (schoongemaakt)
  • 50g bloem
  • flesje Blond bier
  • 1 mespunt mosterd poeder
  • 1 mespunt gerookte paprika
  • 1 mespunt cayenne peper
  • Zout naar smaak
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Citroen
  • Aioli

Bereiding:
Meng de kruiden door de bloem en voeg daarna al roerend het bier toe tot je een mooi beslag hebt. Je hebt lang niet het hele flesje nodig voor een mooi beslagje, dus drink de rest lekker op. Het beslag moet eruit zien als een dik pannenkoekenbeslag. Maak de inktvis schoon (of vraag je visboer dit voor je te doen). Snij de inktvis in de dunne ringen en houd het kopje met de tentakels bij elkaar. Warm het frituurvet op tot 180 graden. Haal de gesneden stukken inktvis één voor één door het beslag en doe direct in de frituurpan. Bak de calamares in een paar minuten goudbruin (niet te veel in een keer). Serveer de calamares met verse citroen en onze heerlijke aioli.