Briochebroodjes

Het ideale broodje voor bij je hamburger of andere slider. Vettig, luchtig, zoetig.... Een broodje om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten (voor 8 kleine broodjes):

duur: 15 minuten + 2 uur rijzen

  • 250 Patentbloem 

  • 75 ml melk 

  • 5 gram zout 

  • 5 gram gist 

  • 25 gram kristal suiker 

  • 2 eieren 

  • 65 gram boter 

  • evt wat sesamzaadjes

Bereiding:
Meng de bloem, het zout, de melk, het gist, de suiker en 1,5 ei door elkaar. Bewaar dus een een beetje ei en alle boter. Kneed de eerder samengevoegde ingrediënten ongeveer 5 minuten en voeg de boter hierna toe en kneed dit mee tot dit goed opgenomen is. Dek het deeg af en zet het een uurtje weg. Schrik niet als het nat en plakkerig is... nat en plakkerig is in dit geval goed!  

Verdeel na een uur het brioche deeg in 8 stukken en bol ze op tot 8 bolletjes. Zet ze op een bakplaat en dek af met folie, laat ze weer een uurtje staan.  Strijk de bolletjes hierna in met het overgebleven ei en gooi er als je wil wat sesamzaad overheen.

Verwarm de oven op 200 graden en bak de broodjes in ongeveer 13 minuten lichtbruin en gaar op een bakplaat met bakpapier.

Laat de broodjes even afkoelen en ze zijn klaar om te eten! Als je ze een dag later de broodjes eet pep ze even op in de oven!