Breekbrood

Aan het eind van de avond wil je geen verfijnd hapje meer, maar gewoon een brood in stukken kunnen scheuren. Kies dan voor ons stevige breekbrood dat vol smaak zit! 

Ingredienten:

  • 310 ml halfvolle melk 

  • 7 gram gedroogde gist 

  • 25 gram witte basterd suiker 

  • 500 gram bloem 

  • Zout 

  • 50 gram roomboter 

  • 125 grana padano geraspt 

  • Flinke hand verse basilicum, peterselie en tijm (of andere verse kruiden) 

  • 2 teentje knoflook geperst 

  • 100 ml olijfolie 

Bereiding:

Warm de melk op in een pannetje tot het lauwwarm is. Doe de suiker en het gist erbij en roer het even goed door elkaar. Doe de bloem in een ruime kom met een snufje zout en meng het tot een kleverig deeg. Doe beetje bij beetje de boter erbij en als laatste de geraspte Grana padano. Leg het deeg voor ongeveer 10 minuten opzij. Snij de kruiden fijn, pers de knoflook en meet de olie af. Meng na 10 minuten de knoflook en kruiden door het deeg en voeg beetje bij beetje de olie toe. Maak een lange rol van het deeg en snij het in 30 stukjes. Vet een grootte springvorm in en zet een beetje olie klaar. Maak bolletjes van de stukje deeg, haal ze door de olie en prop ze allemaal bij elkaar in de springvorm. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de broodjes in de springvorm een half uurtje reizen. Bak het breekbrood in 20 minuten goudbruin! 

Woord van dank voor Nicole van het Internet wiens recept we als inspiratiebron voor de ons breekbrood gebruikt hebben.