Bittergarnituur balletjes (gehakt)

Bestel je een bittergarnituurtje op een terras dan zitten er 9 van de 10 keer gehaktballetjes bij. Die balletjes zijn gefrituurd, hebben een korstje en zijn heel fijn gemalen. Maak ze zelf en varieer wat met kruiden. Leuk om zo een eigen bittergarnituur bij je borrel te maken!

Ingredienten:

  • 150 gram kipfilet
  • 350 gram half om half gehakt
  • 1 el Indiase knoflookgember  (3 tenen knoflook + 1 duim gember)
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tomaat
  • 2 el paneermeel
  • ½ sjalot
  • 1tl gerookte paprikapoeder (mild)
  • 1tl garam masala
  • 2l sambal oelek
  • 1 liter kippen bouillon
  • Peper en Zout

Maal alle ingrediënten door elkaar in een keukenmachine (als je die niet hebt, snij de kip zeer fijn en meng alles goed door elkaar). Kneed met natte handen kleine balletjes van het gehaktmengsel. Warm de bouillon op tot 70 graden en gaar de balletjes hierin. Je zou de balletjes nu alvast kunnen proeven, echt lekker is het niet dus dat raden we af. Laat de balletjes afkoelen en bewaar ze eventueel in de koelkast of vriezer. Frituur de balletjes 4 minuten op 180 graden, nu zijn ze wel lekker!