Asperge Amuse

Asperges! Je leest dit recept vast als het geen aspergetijd is.... Zet een wekker in april en open de website opnieuw. Trek een chique gezicht, maak het recept en drink er witte wijn bij. Heerlijk!

Ingrediënten

Voor 8 hapjes 

  • 8 Witte asperges 

  • 8 Kwarteleitjes 

  • Scheutje azijn om te pocheren 

  • 150 gram Hollandse garnalen

Voor de Hollandaisesaus:


  • 1 eetlepel witte wijn azijn 

  • 1.5 lepel witte wijn 

  • 80 gram boter 

  • 1 eidooier

Bereiding:

Schil de asperges en snij de kontjes er af. Kook de asperges gaar in 6 minuten. Leg de asperges even opzij en begin aan de Hollandaise saus. Zet een pan water op waar een kom op past zodat je au bain marie kan gaan kloppen (even Google gebruiken als je niet weet hoe dit moet). Smelt de boter een in ander pannetje. Doe de azijn, wijn en het eigeel in een kom en klop het door elkaar (au bain marie). Voeg de gesmolten boter toe en blijf kloppen tot je een luchtig saus hebt. Snij de asperges in tweeën en leg de kop apart. Snij de onderkant in plakjes. Breng water met azijn net niet aan de kook en pocheer de kwarteleitjes één voor één. Pak nu alles bij elkaar en begin met het opmaken van je hapje. Bouw een toren van de plakjes asperges met op de asperge een beetje saus, een paar garnaaltjes en het volgende plakje daar op. Doe dit twee of drie keer (als een lasagne )en leg er een gepocheerd eitje er boven op. Doe nog wat extra saus en garnalen om het torentje heen en zet de aspergekop ertegenaan. 

Dat ziet er leuk uit toch? Zo niet het smaakt in ieder geval lekker!