ingrediënten:
Voor 12 hapjes
2 haringen
1 tl zout
1 tl komijn poeder
4 radijsjes
Bosje dille fijngesneden
Cocktail prikkers / vlaggetjes
Voor onze mayonaise (voldoende voor 32 hapjes)
1 eidooiers
3 eetlepels natuurazijn
2 theelepels fijne mosterd (Dijon)
100 ml arachideolie
2 eetlepels lauwwarm water
Een flinke scheut Worcestersaus
Zwart peper
Zeezout
Bereiding
15 minuten
Maak de mayonaise volgens ons basis recept en voeg bij het mixen de dille toe om een groene mayonaise te krijgen (bewaar een beetje dille om te garneren). Snij de radijs in dunne plakjes, zoek de 12 mooiste plakjes uit en bestrooi ze met zout en komijn. Snij de haring in 6 stukjes per haring. Leg de radijsjes op een bord met daarop een beetje mayonaise en daarop weer de haring. Steek de prikker door de haring en het radijsje en garneer met een beetje mayonaise en dille.