Broodje haring 2.0

Voor 12 tot 16 hapjes 

Ingredienten

  • 2 haringen 

  • 3 donkerbruine boterhammen 

  • Flinke klont roomboter 

  • 1 tl Chilipoeder 

  • 3 eetlepels natuur azijn 

  • 2 kleine sjalotjes (of 1 grote) fijngesneden 

Bereiding

Doe de fijngesneden sjalotjes in een kommetje en voeg hier de azijn aan toe. Schep de sjalotjes een aantal keer om zodat de azijn er goed in kan trekken. Steek met een kookring of borrelglaasje met een diameter van ongeveer 3 centimeter kleine ringen uit de bruine boterhammen. Doe de roomboter in een bakpan en zet deze op middelmatig hoog vuur. Doe de uitgestoken stukjes brood in de pan en bak deze om en om in de roomboter tot ze krokant zijn. Laat de pan niet te heet worden, zet hem lager als de boter bruin begint te worden. Haal de broodjes als ze klaar zijn uit de pan en laat ze afkoelen. 
Snij de broodjes zodra ze iets afgekoeld zijn horizontaal door midden tot 2 dunne plakken. Leg de broodjes met de krokante kan naar boven op een bord. Strooi een beetje chilipoeder op het broodjeSnij de haring in 6 tot 8 stukjes per haringLeg de haring op de broodjes en leg daar weer beetje van de sjalotjes op. Strooi weer een klein beetje chilipoeder over de sjalotjes heen.